Често задавани въпроси

Къде се намира клиниката?

ROI Dental Clinic се намира в гр. Русе, ул. Давид 6, партер.

Как мога да запазя час?

Можете да запазите час като се обадите в работно време на тел. +359 888 899 100, като изпратите имейл на office@roidentalclinic.com или оставите съобщение във фирмената ни страница във Фейсбук ROI Dental Clinic

https://www.facebook.com/roidentalclinic/

Кои са основните видове дентални услуги, предлагани в клиниката?

Клиниката предлага услуги в областта на ортодонтия, имплантология, хирургия, пародонтология, възстановителна стоматология, протезиране, а именно почистване на зъбен камък и полиране на зъбите, лечение на криви зъби и неправилна захапка, лечение на кариеси, лечение на каналите на зъбите, изваждане на зъби, възстановяване чрез импланти на мястото на липсващи зъби, заключване на цели протези с импланти, естетични възстановявания с фасети или директен бондинг във фронта, лечение на оголването на зъбите, лечение на проблеми в долночелюстната става като пукане, болки в ставата и т.н.

Какво трябва да направя преди преглед/консултация при вас?

За всеки преглед е необходимо да имате актуална панорамна рентгенова снимка /не по-стара от 6 месеца/, а за имплантологична консултация трябва да носите и скенер.

Колко струва ортодонтско лечение с брекети при вас?

Цената на ортодонтското лечение зависи от множество фактори /възраст на пациента, смесено или постоянно съзъбие лекуваме, вид на неправилната захапка, вредни навици, необходимост от балансиране на мускулатурата преди или по време на лечението с брекети, необходимост от оперативна намеса за разкриване на ретинирани зъби и т.н./ и се определя индивидуално за всеки пациент след преглед и консултация с д-р Малина Димитрова.

Колко продължава лечението с брекети (ортодонтско лечение) при вас?

Ортодонтското лечение с брекети DAMON SYSTEM обикновено продължава около 18 месеца с цел постигане на перфектен резултат откъм подреждане на зъбите и коригиране на неправилната захапка. Самото подреждане на зъбите отнема максимум 6 месеца.

Налага ли се ваденето на здрави зъби преди ортодонтско лечение (лечение с брекети)?

Едно от най-големите предимства на брекети DAMON е подреждането на зъби без необходимост от изваждане на здрави зъби, за да се направи място за останалите. Други предимства са по-бързото лечение в сравнение с други системи брекети, по-лесното почистване и по-големия комфорт при наместването на зъбите.

Колко струва имплантологично лечение и поставяне на един имплант?

Цената за лечение с имплант/импланти зависи от това колко зъба липсват, има ли кост или трябва да се добави, има ли достатъчно меки тъкани или трябва да се подсилят, вида на протезната конструкция върху импланта/ите и т.н. Цената за имплантологичното лечение се определя индивидуално за всеки пациент след преглед и консултация с д-р Малина Димитрова, на която тябва да разполагате задължително с панорамна снимка и скенер.

Колко време след вадене на зъб ще съм готов/а за поставяне на имплант?

Нашият съвет е да потърсите консултация с нашия имплантолог д-р Малина Димитрова преди да извадите зъба, който трябва да се махне. Има случаи, в които е възможно с ваденето на зъба веднага да се постави имплант и оздравителен винт отгоре, който оформя венеца. Което означава, че след само 4-6 месеца този имплант може да получи корона отгоре. Ако няма условия за т.нар. имедиатна имплантация, може да се извади зъба и да се постави изкуствена кост, за да се запази обема на костта при оздравяването й и да си гарантираме, че след 6 месеца ще има достатъчно кост за поставянето на имплант. Ако вече имате изваден зъб, необходимо е да се изчака 5-6 месеца, за да оздравее костта напълно, тогава се прави скенер и анализ и се поставя имплант.

С колко импланта се възстановява цяла обеззъбена челюст?

Зависи от вида на протезиране върху имплантите. Ако пациентът има цяла снемаема протеза, може да се поставят 2-4 импланта за заключването й. Ако ще се поставя фиксиран мост, се поставят 6-8 импланта на челюст. За да можем да преценим кой е най-подходящият за вас вариант и като протезиране, и като брой и разположение на имплантите, е необходимо да направите имплантологична консултация с д-р Малина Димитрова.

Колко често трябва да се прави почистване на зъбен камък?

Почистването е процедура, която е хубаво да се прави 2 пъти годишно, независимо дали трупате зъбен камък или не, тъй като при почистването се отстранява и бактериалният биофилм и плаката от зъбите, които могат да причинят възпаление на венците. Хубаво е почистването на зъбен камък да се прави на всички зъби и зъбни повърхности с ултразвук и полиране със сода.

Използват ли се упойки по време на леченията при вас?

Наша основна цел е пациентите да се чувстват спокойни в нашата клиника и да се радват на безболезнено, дори приятно дентално лечение. Така че – да, поставят се упойки за всяка манипулация, която би могла да причини болка на пациента.

Избелването на зъбите води ли до увреждане на емайла?

Избелването на зъби е една много търсена естетична процедура от пациентите. Когато избелването на зъбите се провежда в дентален кабинет/клиника под контрола на дентален лекар и с изтествани, доказани избелващи гелове, препоръчани от денталния лекар, тогава избелването няма да причини увреждане на емайла, а ще даде само до търсения резултат – искрящо бели и здрави  зъби.

Усмивките от вас, решаването на проблемите и разкрасяването са от нас!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС