Скъпи приятели, преди време ви разказахме какви са новостите в протезирането в денталната медицина и днес по-подробно ще ви представим една от тях. Това е именно дигитализацията при снемането на зъбни отпечатъци с интраорален скенер.

Вижте и останалите новости, ако сте пропуснали предишната ни статия:

Новости в денталната медицина и модерно зъбно протезиране в ROI Dental Clinic

Както неведнъж сме споделяли, удобството и комфортът на нашите пациенти е от първостепенна важност. Ето защо, непрестанно следим тенденциите в развитието на нашата професия и винаги сме в крак с тях, за да сме сигурни, че ще осигурим най-доброто лечение – бързо, ефективно, със сведен до минимум дискомфорт.

Поради тази причина искаме с гордост да съобщим, че ROI Dental Clinic вече разполага и с единствения в региона интраорален скенер Medit i500.

Защо гордост? 

Усъвършенстваме лечебните методи

От една страна това е доказателство, че екипът ни се развива непрекъснато и усъвършенства не само лечебните методи, които прилага, но и добавя нова апаратура към модерното оборудване. Това ни позволява да бъдем по-ефективни в лечението на нашите пациенти.

Внедряваме нововъведения

От друга страна, нашите пациенти ще могат да получат съвременно лечение на най-високо ниво и да се възползват от предимствата, които нововъведенията предлагат. Така например, благодарение на новия ни интраорален скенер, вземането на зъбни отпечатъци за инлеи, коронки и мостове вече e в историята. 

интраорален скенер в ROI Dental Clinic

Предлагаме удобство

Ще спестим на нашите пациенти неприятното чакане по 4-5 минути на челюст за втвърдяването на материала, с който традиционно се вземат зъбни отпечатъци, като понякога дори се налага повтаряне.

С интраоралния скенер „вземането на отпечатък“ от горните и долните зъби заедно със захапката отнема общо 5 минути. Ако нещо не ни хареса и се наложи да повторим – само изтриваме образа на компютъра и сканираме отново. 

Осигуряваме комфорт

За много пациенти вземането на зъбни отпечатъци означава гадене, повишено образуване на слюнка и т.н. В ROI Dental Clinic този процес е много по-комфортен, без всички тези неприятни усещания. Просто сканираме протезното поле и готово.

Спестяваме време

Интраоралният скенер позволява значително скъсяване на времето за изработка на протезните конструкции, а от там и времето, за което пациентите получават новите си зъби. Значително е улеснена комуникацията със зъботехничната лаборатория. Скенерът ни позволява да работим с дигитално ориентирани зъботехнични лаборатории и да предлагаме на нашите пациенти протезни конструкции с перфектна точност, без необходимост от връщане на коронките за корекции.

снемане за зъбни отпечатъци с интраорален скенер в ROI Dental Clinic

Улесняваме процеса на лечение

Новият ни интраорален скенер носи голямо улеснение и в ортодонтската ни работа, в която екипът ни е специализиран. Вече всеки наш пациент ще бъде сканиран преди и след своето лечение. Това ще улесни в бъдеще и изработката на ретенционните апарати. Ще може да се сдобиете с прозрачен ритейнър само с едно обаждане, където и да се намирате. Живеем в натоварено ежедневие, в което времето е ценен ресурс. С модерния интраорален скенер вече няма нужда да търсим час в натоварения график за отпечатък, тъй като имаме сканирани вашите зъбни дъги при свалянето на брекетите. Сега само печатаме модел, изработваме ритейнъра и го изпращаме към вас.

За пореден път доказваме, че винаги сме в крак с новостите в денталната медицина и предлагаме на нашите пациенти съвременно лечение. Обещаваме да продължаваме да се развиваме, за да може вие, нашите пациенти, да получавате ослепителни усмивки по един комфортен и безболезнен начин.